Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

20 сімей учасників АТО на початку 2017 року в'їдуть у нові квартири

20 сімей учасників АТО на початку 2017 року в'їдуть у нові квартири

За наполяганням голови ХОДА Юлії Світличної з обласного бюджету виділили 6,5 мільйонів гривень для підтримки учасників антитерористичної операції в питанні придбання житла.

Необхідні зміни в бюджет 2016 року внесли в ході пленарного засідання VIII сесії обласної ради VII скликання.

Серед тих, хто першими придбає житло за Програмою надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва і придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки, - члени сімей воїнів АТО, які були переведені з окупованих частин Донецької і Луганської областей.

За інформацією директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабіновича, для участі в програмі вже подано два житлових будинки в Харкові по вул. Ньютона (забудовник - ВАТ «Трест «Житлобуд-1»). Забудовники запропонували ціну в межах 9100 - 9700 грн за квадратний метр житла.

«Ці будинки вже акредитовані, готуються наступні. Близько 60 сімей учасників АТО зайняті оформленням необхідних документів. Люди зараз обирають квартири, - поділився Михайло Рабінович. - Однією з умов участі в програмі є наявність на цільових рахунках покупців 60% коштів від вартості житла. Решта 40% перераховує фонд. Під цей, перший, фінансовий транш, швидше за все, потраплять близько 20 сімей учасників АТО».

Отримати документи і вселитися в нове житло воїни і їх рідні зможуть вже в I кварталі 2017 року.

Нагадаємо, згідно з Програмою надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва і придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки, 40% вартості житла, що купується, компенсується з обласного бюджету, 60% платить учасник АТО. Всього за період дії програми на її реалізацію планується виділити 32,5 млн грн: 6,5 млн - в 2016 році і по 13 млн грн - в 2017-му і 2018-му. За розрахунками фахівців, стати власниками житла за цією програмою зможуть до 200 сімей учасників антитерористичної операції.

Фото сесії