Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підписав указ про програми співробітництва України з НАТО

Президент підписав указ про програми співробітництва України з НАТО

Відповідний документ розміщений на офіційному сайті Глави держави.

Указ запроваджує новий порядок розроблення річних національних програм співробітництва України з НАТО (РНП) та оцінювання результатів їх виконання. Відповідний порядок міститься у Положенні  про розроблення річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО та оцінювання результатів їх виконання.

Нове Положення розроблене з урахуванням актуальних сучасних пріоритетних завдань співробітництва України з Альянсом, зокрема, щодо реформування сектору безпеки і оборони нашої держави. Цей документ встановлює чіткі та детальні норми і вимоги щодо змісту, порядку підготовки та оцінювання виконання річних національних програм співпраці України з НАТО. Метою таких змін є підвищення практичної ефективності річних національних програм та роботи державних органів в рамках їх виконання.

Згідно з указом, Кабінет Міністрів України забезпечуватиме розроблення проектів річних національних програм на відповідний рік, а також здійснюватиме координацію діяльності центральних органів виконавчої влади та інших державних органів з виконання РНП.

Уряд також подаватиме до 15 січня наступного року Президентові інформацію про результати виконання річної національної програми на поточний рік та пропозиції щодо дальшого розвитку відносин між Україною та НАТО.