Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На початку 2017 року близько 20 сімей учасників АТО зможуть отримати житло за обласною програмою

На початку 2017 року близько 20 сімей учасників АТО зможуть отримати житло за обласною програмою

По це розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

Під час останнього засідання комісії з розгляду та формування переліку об’єктів житлового будівництва для воїнів АТО Михайло Рабінович нагадав про те, що в області діє Програма надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла на 2016-2018 роки. Він також зазначив, що на найближчому засіданні чергової сесії обласної ради буде розглянуто питання про виділення 6,5 млн грн державної підтримки для реалізації програми цього року. На підтримці цього питання наполягає голова ХОДА Юлія Світлична.

Нагадаємо, усього за період дії Програми планується виділити 32,5 млн грн з обласного бюджету.

«За результатами першого засідання комісією погоджено для участі у Програмі два житлові будинки в місті Харків по вул. Ньютона, забудовником яких є ПАТ «Трест «Житлобуд-1». Цінова пропозиція забудовника по цих об’єктах коливається в межах 9100 – 9700 грн за квадратний метр житла», - повідомив директор департаменту.

Михайло Рабінович відзначив, що фахівці департаменту щоденно зустрічаються з представниками фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та громадськими об'єднаннями ветеранів АТО. Уже затверджено склад робочої групи, яка веде процедуру акредитації житлових будинків, що подаються для участі у Програмі.

«Наразі кілька будинків вже акредитовано - готуються наступні. Близько 60 сімей оформлюють необхідні документи. Люди зараз обирають квартири. У першу чергу, це члени сімей воїнів АТО, які були переведені з окупованих частин Донецької та Луганської областей, - розповів Михайло Рабінович. – У цілому бажаючих взяти участь у Програмі більше – близько 200 сімей, але однією з умов є наявність на цільових рахунках покупців 60% коштів від вартості житла. Інші 40% перераховує фонд. Тому під цей, перший, фінансовий транш, швидше за все, потраплять приблизно 20 сімей учасників АТО».

Також директор департаменту додав, що активні учасники програми зможуть заселитися у власне житло вже в лютому - березні наступного року.