Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині пройшли військово-спортивні змагання «Армійський темп»

На Харківщині пройшли військово-спортивні змагання «Армійський темп»

Захід з військово-патріотичного виховання молоді відбувся за ініціативи ХОДА та командування обласного військового комісаріату.

За право називатися кращими з військової підготовки позмагалися близько 100 студентів з 10 навчальних закладів Харкова та області.

«Такі змагання із залученням молоді призовного віку в регіоні проводяться вперше. Раніше акцент робився на школярах, тепер же військкомати змінили формат військової гри і цього разу залучили  студентів харківських вишів, - розповів головний суддя змагань, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін. - Приємно було побачити велику кількість хлопців і дівчат, які, як й усі військові, прагнуть перемоги».

У ході змагань юнаки та дівчата боролися за призові місця у рукопашному двобої, намагалися якомога швидше пройти смугу перешкод, демонстрували свої вміння з надання першої медичної допомоги, з секундоміром збирали та розбирали стрілецьку зброю тощо.

У перервах українські воїни з числа учасників АТО продемонстрували елементи ведення бою у міській місцевості, показали - як треба відбивати напад противника із застосуванням вогнепальної чи холодної зброї, розказали про своє життя «у погонах» тощо.

За підсумком першого дня перемогу виборола команда Українського державного університету залізничного транспорту, ІІ місце посіли студенти Харківського національного аграрного університету, а «бронзу» присудили Харківському національному медичному університету.