Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Жителі області зверталися до заступника голови ХОДА за допомогою у вирішенні різних питань соціального характеру.

Більшість звернень стосувалися сприяння у виділенні матеріальної допомоги на лікування. Так, 57-річний житель Харківської області розповів про проблеми зі здоров'ям і важке матеріальне становище, в якому опинилася його сім'я.

«Мені потрібно перенести низку операцій, в тому числі - і по заміні тазостегнового суглоба, але грошей на лікування немає», - розповів він.

Михайло Черняк пообіцяв сприяння у вирішенні проблеми. В.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан направила заявника до обласної травматологічної лікарні.

«Є імпланти, і, якщо вони вам підійдуть, ми забезпечимо вам безкоштовну операцію і післяопераційні заходи. В іншому випадку вам доведеться чекати на «суглоби», які надійдуть в область згідно з держпрограмою», - пояснила Галина Сіроштан.

В ході прийому до Михайла Черняка звернулася свекруха мешканки області, яка страждає на онкологію. Жінка пояснила, що для лікування невістки необхідні дорогі препарати. Михайло Черняк запевнив заявницю, що необхідні медикаменти будуть надані в онкологічному диспансері безкоштовно і в потрібній кількості.

За рішенням проблеми зі здоров'ям на прийом прийшла харків'янка - мати двох дітей. Жінка пояснила, що через те, що їй довелося роз'їхатися з родичами, продати кімнату в комуналці і купити таке ж житло в іншому місці, вона не отримує допомогу як одинока мати.

«Обіцяю, що надамо необхідне вам лікування за бюджетні кошти, але в частині соціальних виплат питання пов'язане з законодавством, і виплати відновлять тільки за півроку після покупки вами житла», - пообіцяв заступник керівника ХОДА.

Всі, хто прийшов на особистий прийом заступника голови ХОДА, в разі потреби, могли отримати консультації керівників профільних підрозділів обласної адміністрації.