Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився Молодіжний центр Червоного Хреста України

У Харкові відкрився Молодіжний центр Червоного Хреста України

Офіс працюватиме за підтримки Уряду Німеччини.

Офіс молодіжного відділення Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України (Молодіжний центр «Відкритий простір: Молодь. Енергія. Дія») та приміщення обласної організації відкрились у Харкові після масштабних ремонтних робіт, які були профінансовані Урядом Німеччини в рамках реалізації ініціатив «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» та «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні». Ці ініціативи реалізовує Німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). 

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага привітав усіх присутніх із відкриттям молодіжного центру, відзначивши необхідність його роботи саме на Харківщині.

«Подвійно приємно, що сьогодні відкривається центр молоддю для молоді. Молоддю, що представляє благодійну організацію, адже молодіжні ініціативи формування громадянського суспільства є вкрай важливими сьогодні», - сказав Юрій Шпарага.  

«На виконання доручень уряду Німеччини компанія GIZ реалізує низку проектів, що спрямовані на допомогу вимушеним переселенцям та громадам, які їх приймають. Наша діяльність - це також робота з муніципалітетами та територіальними громадами, і психо-соціальна підтримка, і проведення ремонтних робіт соціально-важливих об’єктів, як то школи, садки, лікарні, гуртожитки, - зазначає керівник Ініціатив інфраструктурної програми для України Уве Штумпф. - Товариство Червоного Хреста України, як наш стратегічний партнер, теж активно працює в цьому напрямку. І сьогодні ми офіційно відкриваємо офіс Товариства в Харкові та молодіжного відділення, що були відремонтовані та обладнані завдяки підтримці німецького уряду. Ми впевнені, що проведені роботи, нова техніка та меблі допоможуть організації ще ефективніше співпрацювати з місцевою громадою».

За словами Почесного консула Федеративної республіки Німеччина в Україні Тетяни Гавриш, відкриття оновлених приміщень в Харкові є ще одним прикладом успішної співпраці, об’єднання зусиль Уряду Німеччини та Товариства Червоного Хреста України задля ще ефективнішої роботи та допомоги вимушеним переселенцям.

У свою чергу голова Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров подякував Уряду Німеччини та компанії GIZ за важливу допомогу у ремонті приміщень організації задля допомоги нужденним.

Під час ремонту офісів було встановлено пандуси, аби забезпечити доступ до приміщень для маломобільних груп населення. Крім того, за підтримки Уряду Німеччини волонтери молодіжного відділення мають можливість організувати транспорт для людей з особливими потребами, аби останні могли більше брати участь у заходах центру.

Довідка. В рамках Молодіжного центру Червоного Хреста Харківської області «Відкритий простір: Молодь. Енергія. Дія» проходитиме інтеграція і адаптація тимчасово переміщених осіб і людей з обмеженими можливостями завдяки їх участі у творчих й освітніх заходах, психологічних тренінгах та майстер-класах. Молодіжний центр  складається з п’яти тематичних приміщень: робоча зона, тренінговий зал, кухня, дитяча кімната та кімната для проведення переговорів і зустрічей. Центр побудований за принципом «Молодь - для молоді», в ньому панує атмосфера, спрямована на творчий і особистий розвиток молоді та вільна від упереджень і дискримінації.