Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувся гала-концерт переможців всеукраїнського фестивалю творчості для осіб з інвалідністю

На Харківщині відбувся гала-концерт переможців всеукраїнського фестивалю творчості для осіб з інвалідністю

Захід пройшов у Палаці культури ім. В.І. Кошелєва смт Ковшарівка за підтримки Харківської облдержадміністрації та Громадської ради при ХОДА.

Відкриваючи концерт, голова Громадської ради при ХОДА, голова Представництва інвалідів ВСГО «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» в Харківській області Олександр Родіонов передав привітання та побажання учасникам фестивалю від голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

«Сьогодні у мене – приємне, але, разом з тим, відповідальне доручення - передати вам привітання від голови Харківської облдержадміністрації Юлії Олександрівни Світличної з нагоди проведення такого, дуже потрібного заходу, який без перебільшення можна назвати святом творчості та сили духу, - сказав Олександр Родіонов. - Вона бажає кожному учаснику здобути перемогу, й вважає, що, не дивлячись ні на що, ви всі вже є переможцями, оскільки своєю творчістю, своєю жагою до життя подаєте приклад всім людям, як треба долати життєві труднощі».

Учасники фестивалю «Повір у себе, і в тебе повірять інші», яких було більше сотні, приїхали до Ковшарівки з багатьох областей України, зокрема: Вінницької, Житомирської, Одеської, Чернігівської, Полтавської, Сумської, Запорізької та міст Харків та Київ. Організатор фестивалю - громадська організація Куп’янського товариства інвалідів-волонтерів та інвалідів локальних війн «Вікторія» - подбала про те, щоб фестиваль пройшов на високому рівні, та всім учасникам було комфортно в ньому брати участь.

У рамках заходу відбулась конкурсна програма для виконавців, виставка творів художнього та декоративно-ужиткового мистецтва, вечір знайомств, круглий стіл з обміну досвідом щодо залучення осіб з інвалідністю до занять творчістю, майстер-клас з перукарського мистецтва тощо.

Конкурсні роботи учасників оцінювало компетентне журі під керівництвом завідувача навчально-виробничої практики Харківського вищого коледжу мистецтв Ольги Шахман.

У церемонії нагородження взяли участь депутати, представники районної та місцевої влади Куп’янська, інші почесні гості фестивалю.