Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємцям Харківщини розповіли про програми підтримки бізнесу, що діють у регіоні

Підприємцям Харківщини розповіли про програми підтримки бізнесу, що діють у регіоні

Бізнес-семінари пройшли в Чугуївському та Богодухівському районах.

Вони організовані Департаментом економіки та міжнародних відносин ХОДА спільно з Регіональним фондом підтримки підприємництва та Асоціацією приватних роботодавців.

У зустрічах з представниками бізнесу взяли участь фахівці Державної фіскальної служби України та Головного управління Держгеокадастру в Харківській області.

Під час заходів заступник директора департаменту Олена Колмик презентувала нову обласну Програму сприяння розвитку малого та середнього підприємництва на 2016 - 2020 роки. Вона відзначила, що завдяки спільним зусиллям органів влади та громадськості бізнес в районах має можливість отримати відповіді на найбільш актуальні питання.

«У рамках VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» між ХОДА, Харківською обласною громадською організацією «Асоціація приватних роботодавців» і представництвом Центру міжнародного приватного підприємництва в Україні (CIPE) був підписаний меморандум про співпрацю. Головна мета підписання документа – сприяння розвитку малого і середнього підприємництва Харківської області через підтримку діяльності місцевих бізнес-асоціацій та інших об'єднань підприємців, - повідомив у ході семінарів президент ХОГО «Асоціація приватних роботодавців» Олександр Чумак. - Також дія меморандуму буде спрямована на сприяння ініціативам підприємців Харківської області щодо запобігання і протидії корупції в питаннях ведення бізнесу».

Олександр Чумак, зокрема, зробив акцент на можливостях для бізнес-асоціацій, виділивши такі програми, як CIPE, COSME, ПРООН, Фонд «Відродження».

«Харківська область має величезний потенціал, а для міжнародних партнерів у питаннях співпраці з нашим регіоном важлива впевненість в тому, що тут створені всі умови для розвитку бізнесу, тому практика виїзних семінарів буде продовжена на постійній основі. Я впевнена, що започаткування подібних заходів матиме відповідний зворотній зв’язок», –  повідомила директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Ксенія Лухіна.