Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Андрій Шевченко привітали учасників спортивного фестивалю «Відкриті уроки футболу»

Юлія Світлична та Андрій Шевченко привітали учасників спортивного фестивалю «Відкриті уроки футболу»

Захід, організований за підтримки Федерації футболу України та ХОДА, 15 листопада проходить у харківській гімназії № 152.

У «Відкритому уроці» взяли участь 192 маленьких спортсмена з різних районів Харкова та Харківського району області. Більшість дітей - переселенці з Донецької та Луганської областей.

Відкриваючи спортивний фестиваль, голова ХОДА Юлія Світлична привітала всіх його учасників та побажала, щоб патріотизм, енергійність та переможний дух завжди супроводжували школярів і на спортмайданчиках, і в навчанні.

«До Харкова вперше за останні три роки повертається великий футбол. Сьогодні пройде товариський матч між збірними України та Сербії. Не дивлячись на те, що у національної збірної зараз - відповідальний момент, футболісти готуються до матчу, вони все ж знайшли можливість зустрітися з вами. Сподіваюсь, ви будете вболівати за наших гравців», - звернулася до юних спортсменів керівник області.

Перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко підкреслив, що проведення в Харкові міжнародного матчу за участю національної збірної стало можливим завдяки спільним зусиллям керівництва ХОДА та ФФУ.

«Я дуже підтримую Федерацію футболу України в тому, щоб матчі європейського рівня проходили в регіонах України, в тому числі - в Харкові, адже це дуже важливо для розвитку нашого спорту», - відзначив, у свою чергу, головний тренер національної збірної Андрій Шевченко.

На завершення урочистої частини заходу Юлія Світлична вручила 152-й гімназії комплекти книг, а керівництво ФФУ презентувало дитячим футбольним командам рюкзаки та комплекти м’ячів.

Нагадаємо, 15 листопада о 21:00 у Харкові розпочнеться товариський матч збірних України і Сербії. Він стане першою міжнародною зустріччю, яка пройде на стадіоні «Металіст», починаючи з 2014 року. Питання повернення до регіону великого футболу підняла голова ХОДА Юлія Світлична, звернувшись з пропозицією про співпрацю до Президента Федерації футболу України. Результатом став підписаний сторонами Меморандум, цілями якого є популяризація та розвиток футболу на території Харківської області. Проведення матчу Україна - Сербія - лише перший крок у реалізації Меморандуму.

Довідка. Проект ФФУ «Відкриті уроки футболу» впроваджується в трьох областях України: Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській. Він спрямований на допомогу, у першу чергу, дітям-переселенцям з Донбасу. Фестиваль є однією з ініціатив інфраструктурної програми для України німецького уряду та виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Більше фото