Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА та посол Польщі: Форум щодо децентралізації пройде у Харкові

Голова ХОДА та посол Польщі: Форум щодо децентралізації пройде у Харкові

Питання організації заходу обговорили під час зустрічі 15 листопада голова ХОДА Юлія Світлична та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло.

Учасниками форуму стануть польські аналітики та експерти у сфері децентралізації. З української сторони захід відвідають представники органів влади всіх рівнів, місцевого самоврядування, а також громад, які вже об'єдналися або тільки почали цей процес.

«Форум відбудеться 29 листопада. Він буде присвячений обміну досвідом між Польщею та Україною у сфері децентралізації, вивчення законодавства, - повідомила Юлія Світлична. - Також учасники форуму обговорять, які кроки були здійснені нашими друзями-поляками, яких помилок вони припускались, який шлях сьогодні проходить Україна, що потрібно врахувати і як розставити акценти, щоб швидше і якісніше здійснити реформу децентралізації».

Керівник ХОДА підкреслила, що досвід Польщі в різних сферах та ініційовані сусідньою країною проекти міжнародної технічної допомоги важливі для Харківської області.

«За підтримки Республіки Польща в Харківській області зараз реалізується низка проектів, які дозволяють здійснювати реконструкції будівель, зокрема, проводити ремонти в школах, медустановах, а також - програми, що спрямовані на надання медичної допомоги. Деякі проекти пов'язані з наданням допомоги захисникам нашої Батьківщини, воїнам АТО і тимчасово переміщеним особам», - перерахувала Юлія Світлична.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні зазначив, що співпраця з Харківською областю для Польщі є одним з пріоритетних напрямків.

«Ми б хотіли допомогти Харківській області. Розуміємо роль цього регіону в геополітиці. Ми вважаємо, що нам необхідно думати про розвиток різних програм, в тому числі - в економічній і культурній сферах, - зазначив Ян Пєкло. - Також нам необхідно думати про те, щоб активізувати співробітництво між Познанню та Харківщиною».

Харківська область стала першим регіоном України, який відвідав з офіційним візитом Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло. З його участю 15 листопада в регіоні пройде низка заходів.

Більше фото