Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Воїни АТО отримали ще 125 ділянок землі в Харківській області

Воїни АТО отримали ще 125 ділянок землі в Харківській області

У черговому заході, що був присвячений передачі учасникам антитерористичної операції правовстановлюючих документів на землю, взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична.

11 листопада накази про передачу у власність земельних ділянок отримали 125 учасників АТО. 75 з них стали господарями земельних ділянок площею 1,75 га в Вовчанському районі для ведення особистого сільського господарства, ще 50 - власниками садових ділянок площею 12 соток у Зміївському районі.

«Підтримка учасників АТО є одним із пріоритетів нашої держави. Свідченням цьому є ряд указів Президента України про посилення соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей», - підкреслила керівник ХОДА Юлія Світлична, звертаючись до учасників заходу.

Вона також зазначила, що в регіоні діє Комплексна програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, згідно з якою виділяються кошти на оздоровлення учасників АТО, а також матеріальна допомога воїнам. Реалізуються проекти надання медичної та психологічної допомоги, а також дві обласні програми, які передбачають співфінансування індивідуального житлового будівництва та довгострокове кредитування будівництва на селі. Глава області нагадала, що на попередній зустрічі з харківськими воїнами обговорювалася ініціатива по розробці державної програми індивідуального житлового будівництва для учасників АТО.

Заступник голови ради Харківської обласної громадської організації «Союз ветеранів АТО» Юрій Корсунов повідомив, що в Харківській області вже більше 3000 учасників АТО отримали земельні ділянки або перебувають на стадії оформлення необхідних документів.

«На відміну від наших побратимів у багатьох інших областях України, завдяки підтримці обласної державної адміністрації, ми можемо отримати дійсно хорошу землю. Але, отримавши ділянку, кожен з нас мріє побудувати на ній будинок, і ми вдячні за те, що керівництво області та депутати Верховної Ради нас почули та взяли на себе відповідальність за реалізацію цих проектів», - сказав Юрій Корсунов.

Він також відзначив суттєвий внесок у вирішення житлового питання учасників АТО, який дає Програма надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки.

«Програма 60 на 40 унікальна для України. Вона розрахована на 3 роки, і при успішному її виконанні близько 180 учасників АТО зможуть придбати житло», - підкреслив заступник голови обласної Спілки ветеранів АТО.

Юлія Світлична запевнила, що кошти на реалізацію програми будуть виділятися в необхідному обсязі.

«Впевнена, що депутатський корпус обласної ради нас підтримає. Будемо намагатися поповнювати бюджет цієї програми на наступні роки», - повідомила голова ХОДА.