Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині пройде низка заходів, які будуть присвячені Юрію Шевельову

На Харківщині пройде низка заходів, які будуть присвячені Юрію Шевельову

За ініціативи Харківського університетського консорціуму, за підтримки ХОДА відбудеться наукова сесія «П’ятий Харків Юрія Шевельова».

За інформацією організаторів, сесія передбачає низку науково-комунікативних заходів, що будуть присвячені вшануванню пам’яті всесвітньо відомого харківського вченого-філолога, почесного професора Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Юрія Шевельова (Шереха).

«Становлення наукової особистості відомого вченого тісно пов’язане з Харковом, де він здобув освіту та сформувався як молодий науковець. Харків’яни пам’ятають свого славетного земляка й запрошують усіх шанувальників його наукової та літературної творчості на «Гостини до Юрія Шевельова», - відзначають представники Харківського університетського консорціуму.

Планується проведення наступних заходів:

- 11 листопада, 11:00 – відкриття, студентська науково-практична конференція «Постать Юрія Шевельова в історії української науки та культури» (ХНПУ ім. Г.С. Сковороди, вул. Валентинівська, 2);

- 18 листопада – мультимедійна презентація екскурсійного маршруту місцями, що пов’язані з життям Юрія Шевельова в місті Харків (Харківська державна академія культури);

- 23 листопада – Другі Шевельовські читання «Юрій Шевельов: учений-гуманітарій, дослідник української мови та літератури» (ХНУ ім. В.Н. Каразіна).

Також у другій декаді грудня заплановано творчу зустріч з провідною українською письменницею Оксаною Забужко, яка мала нагоду спілкування з Юрієм Шевельовим. Зустріч відбудеться в Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України.