Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники регіональної влади особисто відповідають за вирішення проблем учасників АТО. Михайло Черняк

Представники регіональної влади особисто відповідають за вирішення проблем учасників АТО. Михайло Черняк

Заступник голови ХОДА розповів про роботу з підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, що проводиться в Харківській області.

«Виконання всіх соціальних зобов’язань перед учасниками АТО - принципова позиція обласного керівництва. Саме за дорученням керівника обласної державної адміністрації для вирішення нагальних питань сімей загиблих учасників АТО за кожною родиною було закріплено відповідальну особу – представника органу державної влади. Як правило, це заступники голів районних адміністрацій, які особисто спілкуються з родинами, дізнаються про їхні потреби та відповідають за їх вирішення», - розповів Михайло Черняк.

Він зауважив, що ця робота ведеться ефективно, в тому числі, завдяки тісній співпраці обласної адміністрації з військовими та громадськістю.

«Ми  активно співпрацюємо з керівниками територіальних військкоматів, які регулярно надають нам інформацію про демобілізованих. Крім того, інформацію про бійців та їхні потреби ми дізнаємося завдяки тісній співпраці обласної адміністрації з громадським організаціями учасників АТО та волонтерів, - підкреслив Михайло Черняк. - Зокрема, завдяки спільній роботі зі Спілкою ветеранів АТО, ми видали чи не найбільшу в країні кількість земельних ділянок бійцям, а також розпочали проект з будівництва котеджних містечок учасників АТО».