Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для підприємців Дергачівського та Золочівського районів провели бізнес-семінар

Для підприємців Дергачівського та Золочівського районів провели бізнес-семінар

Захід організований Департаментом економіки та міжнародних відносин ХОДА спільно з Регіональним фондом підтримки підприємництва та Асоціацією приватних роботодавців.

Семінар пройшов на базі Дергачівської РДА.

За інформацією заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олени Колмик, Дергачівський район є одним з найуспішніших в області.

«Цей факт підтверджено перевиконанням бюджету району більше ніж у два рази, - зазначила Олена Колмик. - Подібні бізнес-семінари є дуже корисними для підприємців, оскільки надають можливість безпосередньо задати питання експертам та отримати кваліфіковану відповідь. Саме тому їх проведення закладено у заходи нової обласної Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки».

Під час заходу представники бізнесу та місцевих громад ознайомились з актуальними аспектами та нововведеннями податкового законодавства, зокрема - у сфері оподаткування землі, нерухомого майна, підакцизних товарів, особливостями застосування РРО. Також була надана інформація щодо процедури реєстрації земельних ділянок, видачі свідоцтва на право власності на землю, порядку надання земельних паїв та виділення ділянок учасникам АТО.

Президент ХОГО «Асоціація приватних роботодавців» Олександр Чумак розповів присутнім про діяльність асоціації та можливості отримання фінансової та консультативної підтримки бізнесу завдяки таким міжнародним донорам, як CIPE, COSME, Фонд «Відродження» та ін.

У якості експертів на семінарі також виступили представники Державної фіскальної служби України у Харківській області, Головного управління Держгеокадастру у Харківській області та Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва.

Нагадаємо, це вже третій бізнес-семінар, який проходить у регіоні в рамках виконання Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки.