Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер привітав залізничників з професійним святом

Марк Беккер привітав залізничників з професійним святом

4 листопада заступник голови ХОДА взяв участь в урочистостях з нагоди Дня залізничника України.

Відкриваючи святковий захід, Марк Беккер від імені глави області Юлії Світличної привітав присутніх зі святом, зазначивши, що до цієї події колектив залізничників Південної залізниці, якій у 2016-му виповнилося 146 років, підійшов з усталеними традиціями та значними успіхами.

«Залізниця - це основна складова розвитку економіки будь-якої країни. Ви формуєте зовнішньоекономічні та промислові взаємини. У вас славний досвід і славні традиції. Ви зараз обслуговуєте більше 3 тисяч кілометрів залізничного полотна та забезпечуєте вантажоперевезення для більш ніж 3 тисяч різних підприємств. І, найголовніше, залізниця посідає одну з найвищих позицій у системі перевезень. Тільки подумайте, питома вага залізниці в перевезенні вантажів складає більше 82%, а в перевезенні пасажирів - понад 40%. Крім того, залізниця - це найдоступніший вид транспорту, ви перевозите представників соціально незахищених категорій населення, і за це вам велика подяка», - сказав Марк Беккер.

Особливі слова подяки заступник глави ХОДА адресував ветеранам і заслуженим працівникам залізниці.

«Ви закладали основи розвитку залізниці не тільки Харківщини, а й усієї України», - підкреслив Марк Беккер.

Під час заходу він вручив начальнику вокзалу «Харків - Пасажирський» Леоніду Чалому відзнаку Президента України - ювілейну медаль «25 років незалежності України».

Крім того, кращі залізничники Харківщини отримали почесні грамоти облдержадміністрації та подяки голови ХОДА.

З нагоди професійного свята залізничників привітав також начальник філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Микола Уманець. У вітальній промові він зазначив, що на даний момент залізниця знаходиться у стадії реформування, й керівництво Південної залізниці виконує всі поставлені урядом завдання.

«У нас все з вами виходить, і ми бережемо наші традиції. Ми пишаємося тим, що працюємо на Південній залізниці. Сьогодні ми шукаємо нові напрямки розвитку. Ми запустили двоповерховий поїзд Skoda в напрямку Харків - Вінниця. Відзначити новорічні свята також планується відкриттям нових напрямків на Черкаси та Чернігів, - сказав Микола Уманець. - Ми допомагаємо Донецькій залізниці. За останні місяці відновили напрямок Попасна - Броди. Це зробили наші співробітники, які перебували під обстрілами, які виконали всю необхідну роботу та повернулися додому».

Урочистий захід завершив святковий концерт.

Більше фото