Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Валківському районі пройшов бізнес-семінар для підприємців

У Валківському районі пройшов бізнес-семінар для підприємців

Заняття, яке відбулося 31 жовтня, відвідали представники малого та середнього бізнесу Валківського, Коломацького та Нововодолазького районів.

Виїзний семінар для підприємців організував Департамент економіки і міжнародних відносин ХОДА спільно з Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва та Асоціацією приватних роботодавців.

Заняття проходять у рамках виконання Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки.

Відкриваючи бізнес-семінар, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олена Колмик зазначила, що у новій регіональній Програмі сприяння розвитку малого та середнього підприємництва враховані пропозиції, зауваження та конструктивні ідеї представників громадськості, науки, страховиків, бізнес-асоціацій, ІТ-кластеру, Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва.

«Завдяки цьому, Програма відповідає вимогам сучасності. Саме тому усі райони Харківської області мають врахувати її при розробці власних програм підтримки малого та середнього бізнесу», - підкреслила Олена Колмик.

В ході семінару директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Ксенія Лухіна розповіла слухачам про основні напрямки та пріоритети роботи фонду як основного виконавця Програми та зазначила, що їх належне виконання знаходиться під особистим контролем голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної.

Президент ХОГО «Асоціація приватних роботодавців» Олександр Чумак надав інформацію про можливість співпраці з такими міжнародними донорами як CIPE, COSME та Фонд «Відродження» для залучення міжнародної технічної допомоги.

Також у якості експертів на семінарі виступили представники Державної фіскальної служби України у Харківській області та Головного управління Держгеокадастру у Харківській області.

Під час заходу представники бізнесу та місцевих громад ознайомились з актуальними аспектами та нововведеннями податкового законодавства, зокрема, у сфері оподаткування землі, нерухомого майна, порядком отримання суб’єктами господарювання IV групи платників єдиного податку, особливостями застосування РРО. Також розповіли про особливості процедури реєстрації земельних ділянок, видачі свідоцтва на право власності на землю, порядку надання земельних паїв та виділення ділянок учасникам АТО.

Усі присутні мали змогу задати окремі питання щодо ведення власного бізнесу та отримати кваліфіковану відповідь.