Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Туристичний потенціал Харківщини презентували на загальноукраїнській виставці

Туристичний потенціал Харківщини презентували на загальноукраїнській виставці

Х Міжрегіональна виставка-турсалон «Відпочивайте на Полтавщині!» пройшла 26-27 жовтня.

У заході взяли участь представники дев’яти областей України.

ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» представив широкій туристичній громадськості нове видання «Туристичні маршрути Харківщини», в якому відображені як відомі маршрути, так і зовсім нові, розроблені Центром спільно з відділами культури і туризму районних державних адміністрацій.

Зокрема, представники нашого регіону презентували на виставці соціальні екскурсії, які протягом 2016 року проводяться безкоштовно для пільгових категорій громадян: дітей-інвалідів, дітей учасників АТО, переселенців тощо. Серед них, наприклад, екскурсія «Королева доріг», присвячена залізниці, яка проводиться спільно з музеєм Південної залізниці. Особливий інтерес відвідувачів виставки викликала нова екскурсія «Держпром - велетень конструктивізму», яка була презентована центром туризму у вересні. Вона передбачає відвідування підвалів Держпрому, оглядового майданчику та ін.

Також під час турсалону були представлені близько 20 туристичних маршрутів, які передбачають відвідування районів області. Серед них «Від шедеврів живопису до шедеврів природи» - екскурсія Краснокутським районом, що включає відвідування Пархомівського музею, Краснокутського дендропарку та ін. Особливу увагу представники Харківщини акцентували на інтерактивних маршрутах. Наприклад, екскурсія «Гончарна столиця Слобожанщини - Валківщина» передбачає майстер-класи з гончарства, а учасники екскурсії «Слобожанське весілля» мають змогу взяти участь у костюмованому традиційному весільному обряді.

Як розповіли у Харківському організаційно-методичному центрі туризму, наш регіон викликав великий інтерес як в учасників, так і у відвідувачів виставки, оскільки, на відміну від західних та центральних регіонів, його туристичний потенціал поки що практично не розкритий.

Також у рамках виставки в Полтаві відбувся круглий стіл за темою: «Створення можливостей для розвитку внутрішнього туризму в Україні. Співпраця регіонів», під час якого представники сфери туризму різних регіонів обговорили актуальні питання розвитку туристичної галузі.