Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В «ХПІ» планують розвивати співпрацю з вишами Франції

В «ХПІ» планують розвивати співпрацю з вишами Франції

На зустрічі з французькою делегацією, яка відвідала харківський виш, керівництво політеху обговорило запуск програми подвійних дипломів і організацію мовних курсів для студентів.

Як розповів проректор з науково-педагогічної роботи НТУ «ХПІ» професор Геннадій Хрипунов, завдання вишу - знайти партнерів у Франції та організувати програми подвійних дипломів переважно для студентів технічних спеціальностей (альтернативні джерела енергії, нанотехнології та ін).

«Керівництво ХПІ також зацікавлене в тому, щоб надати студентам університету можливість вивчення французької мови», - підкреслив Геннадій Хрипунов.

За його словами, з представниками Посольства Франції в Україні досягнута попередня домовленість про відкриття в НТУ «ХПІ» відповідних курсів. Передбачається, що навчання буде безкоштовним або за мінімальною вартістю. Студентам ХПІ, які володіють англійською (або іншою іноземною) і бажають вивчати французьку мову, необхідно зареєструватися в міжнародному відділі НТУ «ХПІ»: головний (ректорський) корпус, 1 поверх, к. 38. Контактна особа — Олександр Віталійович Василюк.

Крім того, планується організувати спільну роботу шкіл Харкова, НТУ «ХПІ» та громадської організації «Альянс Франсез».

«У школах, випускники яких є потенційними студентами ХПІ, передбачається створити мовні курси з подальшим вивченням французької як другої іноземної мови вже в університеті», - зазначив аташе з питань співробітництва у галузі французької мови Посольства Франції в Україні Фабріс Пето.

На думку керівництва ХПІ, це допоможе студентам стати учасниками міжнародних програм обміну та програм подвійних дипломів між харківським технічним університетом та вищими навчальними закладами Франції.

Також представники делегації ознайомили студентів НТУ «ХПІ» з системою вищої освіти Франції, розповіли про її особливості і про те, що необхідно українським студентам для вступу у французькі виші.