Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проходить IV Угорсько-український бізнес- та інвестиційний форум

На Харківщині проходить IV Угорсько-український бізнес- та інвестиційний форум

У відкритті форуму «Doing Business with Hungary» 28 жовтня взяв участь заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Учасниками інвестиційного форуму, який вперше проходить у Харківській області, стали представники бізнес-кіл двох країн, Посольства Угорщини в Україні, а також керівництво муніципалітету угорського міста Дебрецен.

Заходи форуму розраховані на один день і включають в себе презентацію економічного потенціалу Харківської області й Угорщини та ділові переговори B2B за участю угорських та українських бізнесменів. Також у рамках форуму відбудеться Workshop з туризму за участю керівника Бюро по туризму посольства Угорщини та двох угорських туроператорів - «Robinson Tours» і «1000 доріг».

В ході форуму планується підписання угоди про співпрацю між Харківською ТПП та Угорсько-українською ТПП.

Відкриваючи пленарне засідання форуму, Марк Беккер привітав усіх його учасників від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Харківська область - це особливий регіон України, в якому зосереджені найбільші підприємства, який має один з найбільших аграрних потенціалів. Також Харківська область - один з найбільших студентських регіонів Європи», - зазначив Марк Беккер.

Він також підкреслив, що на даний момент ситуація в регіоні безпечна та стабільна, про що свідчить, зокрема, й відкриття в Харкові представництва Консультативної місії Європейського Союзу.

«Наш регіон активно розвивається. Ми демонструємо зростання промислового виробництва. Індекси промислового виробництва в нашому регіоні цього року перевищують показники по Україні. Два роки поспіль ми збираємо чудовий урожай. При цьому у сфері АПК розвиток демонструє не тільки рослинництво, а й тваринництво. Серйозні кошти в регіоні вкладаються в модернізацію виробництва», - сказав заступник керівника області.

Марк Беккер зазначив, що Угорщина для Харківської області є перспективним партнером. У якості можливих напрямків для розширення співпраці він позначив сфери промисловості, АПК, освіти та науки.

«Тільки за 8 місяців цього року товарообіг між нашими країнами зріс майже на третину і склав понад 20 млн доларів США. Це чудові показники, і нашу співпрацю необхідно тільки розвивати», - сказав заступник глави ХОДА.

Значимість Харківської області для угорської сторони підкреслив і Надзвичайний посланник і повноважний міністр, заступник голови місії Посольства Угорщини в Україні Ласло Чаба Пап.

«Я хотів би подякувати обласній адміністрації за підтримку в підготовці до цієї конференції. Ми приїхали сюди, тому що ми віримо в Україну і дуже віримо в Харків, - зазначив Ласло Чаба Пап. - Від цього форуму ми очікуємо зміцнення зв'язків на регіональному рівні. Харків і східні регіони України важливі й перспективні для нас. Ви є для нас потенційним партнером у сфері промисловості, сільського господарства. Звичайно, дуже важлива і сфера освіти, адже ваші університети випускають такий економічний і людський потенціал, який дуже важливий як для оновлення України, так і для іноземних партнерів. Я дуже сподіваюся, що наші очікування будуть підтримані програмою форуму, а особисті контакти, які ви зможете сьогодні створити, принесуть користь».