Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські сумоїсти перемогли на Кубку України

Харківські сумоїсти перемогли на Кубку України

Змагання відбулись у Харкові за підтримки Управління у справах молоді та спорту ХОДА.

Під час урочистої церемонії відкриття спортсменів, тренерів, суддів та вболівальників від імені Харківської облдержадміністрації привітав куратор виду спорту сумо з Управління у справах молоді та спорту ХОДА Руслан Байрамов та побажав перемог сильнішим.

В Кубку України з боротьби сумо серед чоловіків та жінок взяли участь близько 250 спортсменів з 16 областей країни. Медалі були розіграні в особистих та командних змаганнях.

Господарі змагань - харківські сумо їсти - завоювали 5 золотих, 3 срібні та 8 бронзових нагород, а також посіли перше місце в загальнокомандному заліку, випередивши потужну збірну Києва, яка стала другою. 

Крім того, харків’яни перемогли в командних змаганнях серед чоловіків, а також посіли третє місце в жіночих командних баталіях.

Кубок України став одним з етапів підготовки збірної команди України до Кубку світу та чемпіонатів Європи, а також до головного старту – Всесвітніх ігор, які в 2017 році відбудуться в Польщі. Українські сумоїсти здобули на ці Ігри сім ліцензій, одну з яких виборола харківська спортсменка Марія Дробоян.

В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА зазначають, що українське сумо зародилося 17 років назад саме у Харкові, але потім на багато років цей стародавній японський вид боротьби на Харківщині майже припинив існування.

«Та ось тепер, завдяки успіхам та завзяттю молодих харківських спортсменів, а також підтримці облдержадміністрації, сумо отримало на новий виток розвитку, - розповідають фахівці Управління. - Харківська область вже пишається своїми переможцями та призерами чемпіонатів Європи та світу в різних вікових категоріях. Так, з останнього чемпіонату світу серед чоловіків та жінок, який влітку цього року відбувся в Монголії, харків’яни повернулися додому з трьома нагородами. Марія Дробоян здобула «срібло» в особистих змаганнях та «бронзу» в команді, а Антон Чуєв став бронзовим призером в складі чоловічої команди України».