Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Між Харківською та Львівською областями підписано меморандум про взаєморозуміння

Між Харківською та Львівською областями підписано меморандум про взаєморозуміння

Документ про співпрацю був підписаний керівниками департаментів, що відповідають за розвиток АПК двох областей, в рамках Міжнародного форуму AGROPORT-2016.

Організатори заходу нагадали, що перша частина форуму проходила у Львові в травні, з 20 жовтня естафету прийняла Харківська область. За три дні «Агропорта» в регіоні пройде більше 20 профільних конференцій, семінарів, тренінгів та майстер-класів.

«Сьогодні Харківська область є лідером з виробництва продукції рослинництва і тваринництва, - зазначив заступник голови ХОДА Марк Беккер. - Упевнений, що форум допоможе нам залучити інвестиції, які необхідні для подальшого розвитку сільськогосподарського комплексу».

На думку організаторів заходу, сільськогосподарські підприємства Харківщини зможуть отримати вигоду від тісної співпраці з львівськими колегами. В рамках меморандуму сторони будуть обмінюватися інформацією про можливості та інтереси в розвитку агропромислового комплексу областей.

«В рамках наших домовленостей фермери, сільгосппідприємства з двох областей зможуть обмінюватися досвідом, налагоджувати більш тісну співпрацю», - висловив упевненість директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

У свою чергу, представник львівської сторони Наталя Хмиз підкреслила, що невеликі підприємства із західного регіону вкрай зацікавлені в можливостях великих переробних підприємств, які знаходяться на Харківщині.

«Також ми плануємо налагодити комунікації з харківськими вченими. Завдяки сучасним розробкам і впровадженню високих технологій, наші фермери зможуть значно збільшити виробництво продукції», - зазначила директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.