Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підписав указ про застосування санкцій

Президент підписав указ про застосування санкцій

Цим указом вводиться у дію відповідне рішення РНБО від 16 вересня 2016 року.

Петро Порошенко підписав Указ №467/2016 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Відповідно до указу вводиться у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яким були підтримані пропозиції щодо продовження і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесені Кабінетом Міністрів України (розпорядження від 31 серпня 2016 року № 639-р), Службою безпеки України та Національним банком України.

РНБОУ ухвалила рішення про продовження дії персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), застосованих рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року (із змінами, внесеними рішеннями Ради національної безпеки і оборони України від 17 вересня 2015 року та від 20 травня 2016 року), уведеним в дію Указом Президента України від 16 вересня 2015 року № 549 та застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) строком на один рік до фізичних та юридичних осіб.

Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України, за участю Національного банку України, та Генеральній прокуратурі України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності цих персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

В свою чергу, Міністерство закордонних справ України має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про запровадження санкцій та порушити перед ними питання щодо застосування аналогічних обмежувальних заходів до відповідних осіб.

Контроль за виконанням відповідного рішення Ради національної безпеки і оборони України покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.