Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України передав підрозділам ЗСУ понад 150 одиниць техніки

Президент України передав підрозділам ЗСУ понад 150 одиниць техніки

Церемонія вручення техніки відбулася 15 жовтня на військовому аеродромі в Чугуєві за участі керівника ХОДА Юлії Світличної.

Збройні сили України отримали 157 одиниць техніки – БМП, БТРи, танки, міномети, ПЗРК, гелікоптери та літаки.

Звертаючись до військових, Петро Порошенко привітав їх із Днем захисника України.

«З одного боку – це ваше професійне свято, адже захищати Україну – це почесна професія, що доводить щорічне збільшення чисельності контрактної армії. З іншого боку – це всенародне свято, тому що наша армія та збройні сили – народні. Зміцнення обороноздатності й боротьба за незалежність – це справа всього народу», - наголосив Глава держави.

Він зазначив, що протягом останніх двох років Збройні сили України приведені у відповідність до стандартів НАТО та користуються високою довірою суспільства й іноземних партнерів.

«Якісні перетворення відбуваються як в управлінні збройними силами, так і в кожній військовій частині. «Волонтерський десант» Міністерства оборони запровадив нові антикорупційні процедури. Зростає також бойовий потенціал збройних сил. Публічна передача техніки та відправка її до зони АТО стала доброю традицією. Держава й надалі робитиме все можливе, щоб нова техніка постійно передавалася військовим», - підкреслив Президент.

За інформацією Глави держави, за два роки концерн «Укроборонпром» передав військовим понад 12 тисяч одиниць техніки та озброєння. Наразі перед концерном стоїть завдання розробки сучасних видів озброєння.

«Країна – в стані війни. Захист і оборона держави – справа не лише збройних сил, а й усього українського народу, - зазначив Петро Порошенко. - У випадку повномасштабного російського вторгнення ми здатні дати відсіч».

Президент повідомив, що до кінця жовтня має завершитися 6-та хвиля демобілізації. З кінця жовтня українська армія стане повністю контрактною та добровольчою. 13 тисяч солдатів-строковиків проходитимуть службу за межами зони АТО.

Більше фото