Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична взяла участь в урочистостях до Дня захисника України

Юлія Світлична взяла участь в урочистостях до Дня захисника України

Представники обласної влади, духовенства, військовослужбовці, ветерани АТО та жителі міста й області вшанували пам’ять загиблих учасників антитерористичної операції.

Церемонія покладання квітів до каменю захисникам України відбулася 14 жовтня. 

«Сьогодні вшановуємо пам'ять тих, кого з нами немає, і віддаємо шану всім, хто вважає своїм обов'язком захищати Україну»,  - сказала керівник області у своїй промові.

За дорученням Президента України Юлія Світлична привітала усіх присутніх з Днем захисника України.

«Я вітаю всіх, хто своєю мужністю довів любов до рідної країни, хто сьогодні кожного дня своєю працею веде нашу незалежну державу до розбудови та розвитку. Переконана, що ми повинні шанувати історію й тих людей, які допомагають нам рухатися вперед і показують, як повинна розвиватися та жити країна, - зазначила Юлія Світлична. – Загартованість, мужність та віра надають нам змогу й сьогодні протистояти сильному ворогові, але ми знаємо, що ми - незламні, що ми витримаємо, і це надає впевненості, руху вперед, до розвитку держави, до демократичних засад, до побудови нової країни, яка базується на моральних постулатах, на силі та на впевненості». 

У своїй промові керівник області зазначила, що найближчим часом на місці каменю у сквері Захисникам України буде встановлено пам’ятник героям АТО.

«Підписавши меморандум з ветеранами АТО, ми домовились про те що, в цьому сквері буде встановлено пам'ятник усім тим, хто віддав своє життя за гідність, свободу та незалежність нашої держави», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що за два тижні стануть відомі результати всеукраїнського конкурсу на кращий проект майбутнього пам’ятника.

«Маємо декілька цікавих проектів, коли конкурс закінчиться, ми покажемо ці проекти і за допомогою Харківської облдержадміністрації, за підтримки керівника області Юлії Світличної буде встановлено цей па'мятник», - повідомив глава громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Олександр Сергєєв.

Відповідно до обласної програми, що діє в регіоні, військовим, які служили в АТО, до Дня захисника України була виділена грошова допомога.

«Також ми подбали про родини, у яких немає на сьогоднішній день годувальника, і виділили їм грошову допомогу. Звичайно. ми повинні забезпечувати державними гарантіями всіх хлопців, які служили і продовжують нести службу», - сказала Юлія Світлична.

Більше фото