Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

14 жовтня символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. Президент

14 жовтня символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. Президент

Це Петро Порошенко сказав під час виступу на церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна у День захисника України.

Глава держави зазначив, що два роки тому прийняв рішення відмовитися від хибної традиції відзначати головне військове свято нашої незалежної держави за календарем країни-агресора, і ця нова дата прижилася напрочуд швидко.

«Бо коріння її – в давньому святі Покрови, яке особливо глибоко шанувалося нашими пращурами-козаками. Коріння її – у куренях Січі та в боївках Української Повстанської Армії. 14 жовтня символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. День захисника України освятився кров’ю наших воїнів та сльозами матерів», - сказав Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що постійним нагадуванням про війну у його робочому кабінеті є два осколки, дитяча лялька з Донецького аеропорту, які йому подарували «кіборги», та солдатський металевий кухоль. «Ці реліквії ані на мить не дають забути про чорну хмару над Україною, яка нависла з боку східного сусіда», - додав він.

«Коли дивлюся у вічі нашим воїнам, чую їхні впевнені голоси, бачу, як вправно вони працюють зі зброєю та бойовою технікою, переконуюся – Україна обов’язково переможе», - підкреслив Президент.

«Я вітаю всіх захисників України, які в той чи інший спосіб – на передовій чи своєю повсякденної працею - забезпечують мир та спокій нашої держави. Вітаю Збройні сили, Національну гвардію, Службу безпеки, Державну прикордонну службу, Службу зовнішньої розвідки, правоохоронців, інші силові структури», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави, наголосив, що особливо вдячний жінкам, які служать в цих структурах. Лише у військових частинах бойового складу службу проходить близько десяти тисяч жінок.

«Слова глибокої пошани я висловлюю представникам волонтерського руху та військовим капеланам. Я дякую усім-усім, хто самовідданою ратною працею сприяє зміцненню обороноздатності нашої держави», - сказав Президент.