Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові після реконструкції запрацювали два спортивних об'єкти

У Харкові після реконструкції запрацювали два спортивних об'єкти

Відкриття легкоатлетичного манежу та велотреку Харківської обласної організації ФСТ «Динамо» України відбулося 14 жовтня.

В урочистому заході взяли участь Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова ФСТ «Динамо» - Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, представники ХОДА та спортсмени.

В ході урочистого відкриття Ігор Жданов привітав тренерів-«динамівців» і їх вихованців, а також подякував керівникам ФСТ і області за проведену роботу.

Як зазначив Арсен Аваков, сьогодні оновлена ​​база використовуватиметься також для занять з фізичної підготовки поліцейських і сил Національної гвардії.

«Дуже важливо створювати і відновлювати об'єкти, які є основою здоров'я нашого суспільства», - підкреслив міністр.

Від імені керівництва області спортсменів привітав радник голови ХОДА з правових питань Сергій Стороженко.

«Бажаю, щоб в цьому строю стояли майбутні чемпіони», - сказав Сергій Стороженко.

За інформацією заступника голови Харківської обласної організації ФСТ «Динамо» України Валерія Разіна, реконструкція велотреку тривала півтора роки, а ремонтні роботи в легкоатлетичному манежі провели за півроку.

«Роботи провели в стислі терміни - це була вимога і Міністерства молоді та спорту України, і  нашого керівництва, - поділився Валерій Разін. - На велотрек було витрачено близько 8 млн грн і на реконструкцію манежу - більш 3 млн грн».

На велотреку було повністю замінено бетонне полотно, зроблений капітальний ремонт будівлі. У манежі на площі 1700 кв.м зробили підлогове покриття, замінили освітлення і комунікації.

«На велотреку вже тиждень тому був даний перший старт, манеж з сьогоднішнього дня функціонує в повному обсязі - протягом доби тут можуть тренуватися до 600 спортсменів», - розповів Валерій Разін.

Також в ході робочої поїздки Міністр молоді та спорту України відвідав низку спортивних об'єктів Харківщини. Він ознайомився з роботою фізкультурно-спортивного комплексу «Локомотив» ім. Героя України Г. Кірпи, а також басейну, в якому проводить підготовку до всіх всеукраїнських та міжнародних стартів збірна команди України з синхронного плавання. Потім Ігор Жданов побував в Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту і Харківському державному вищому училищі фізичної культури №1.

«У наступному році на розвиток спортивної інфраструктури України з фонду регіонального розвитку буде передбачено виділення 10 відсотків від загальної суми фінансування - підкреслив Міністр молоді та спорту України. - Спортивні інфраструктурні проекти будуть подаватися на умовах співфінансування. За рахунок коштів держави і громад проходитимуть реконструкція або будівництво нових об'єктів. Це повинно дати системний поштовх розвитку спортивної інфраструктури».