Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Жителі Харкова та області, які прийшли на прийом 12 жовтня, зверталися до заступника голови ХОДА з питань соціального характеру, за допомогою у лікуванні та матеріальною допомогою.

Кілька людей звернулися до Михайла Черняка за роз'ясненнями щодо призначення субсидій на житлово-комунальні послуги.

Проблемне питання озвучила пенсіонерка з Харкова, яка проживає в будинку, комунальні послуги в якому надає обслуговуюча компанія забудовника. Протягом декількох років компанія опалює будинок котельнею, на яку у неї немає ліцензії. Оскільки офіційно фірма не є постачальником послуг теплопостачання, мешканці будинку не можуть оформити субсидії на опалення. Крім того, тариф на тепло компанія не погоджує з відповідними інстанціями та встановлює на свій розсуд.

Михайло Черняк пообіцяв розібратися в питанні, зазначивши, що для вирішення проблеми обласна адміністрація звернеться до Міністерства соціальної політики. Крім того, до вирішення проблеми підключився заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, який вже підготував лист на ім'я Прем'єр-міністра України з проханням врегулювати процес надання послуг теплопостачання та укладення відповідних договорів обслуговуючими компаніями.

«З огляду на те, що у цього забудовника - кілька будинків в Харкові, мешканці яких зіткнулися з тією ж проблемою, ми повинні вирішувати цю проблему комплексно, - підкреслив Михайло Черняк. - Правила призначення субсидій регулюються нормативно-правовою базою, яка дійсно не дозволяє призначати допомогу мешканцям будинків, які обслуговують компанії без відповідних ліцензій. Ми зробимо все для того, щоб виявити всі такі об'єкти і вирішити проблему. Люди повинні отримувати допомогу, гарантовану державою».

Низка жителів області звернулися до Михайла Черняка за матеріальною допомогою.

Так, відшкодувати частину витрат на лікування літньої матері, якій в результаті перелому ноги довелося встановити штучний суглоб, попросила переселенка з Луганська.

Жінці пояснили, що матеріальна допомога профільною обласною комісією надається тільки жителям Харківської області, які мають відповідну прописку.

«При цьому допомоги об'єктивно потребує досить велика кількість переселенців. Допомогти всім переселенцям, які проживають в регіоні, силами обласного бюджету неможливо. Цю проблему необхідно вирішувати на державному рівні», - зазначив Михайло Черняк, пообіцявши порушити питання перед Міністерством соцполітики і підготувати свої пропозиції щодо можливих шляхів вирішення проблеми.