Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителів Харківської області закликають оформляти субсидії

Жителів Харківської області закликають оформляти субсидії

Відповіді на актуальні питання щодо надання субсидій у ході прес-конференції 6 жовтня надав директор Департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага.

Він зазначив, що станом на сьогодні в Харківській області в реєстрі отримувачів субсидій обліковується 403 тисячі 400 домоволодінь. З них 364 тисячі 900 сімей отримали право на субсидії ще до опалювального періоду. Загалом у регіоні налічується 1 млн 184 тис домоволодінь.

«Якщо ще два тижні тому до управлінь соцзахисту з новими заявами звертались 4 тисячі громадян, то за минулий тиждень - більше 6 тисяч. Очікуємо, що ця кількість буде збільшуватися. Якщо говорити про розрахунки, які ми сьогодні ведемо, в Харківській області приблизно 520 - 550 тисяч домоволодінь отримають право на отримання субсидій від держави», - зазначив Юрій Шпарага.

Він також повідомив, що середній розмір субсидії в опалювальний період  2016 року складав 1428,7 грн, у неопалювальний період 2016 року – 239,7 грн. На ці цілі з державного бюджету станом на сьогодні вже використано 2 млрд 570 млн 700 тис. грн.

«Звертатись за оформленням субсидій сьогодні потрібно. Коштів у держави для оплати житлово-комунальних і інших послуг, які потребує наше населення, сьогодні достатньо. Всі, хто звернеться за субсидією, отримає її, якщо має право. Відсоток відмов дуже маленький – менше 1%», - зазначив Юрій Шпарага.