Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 40 сімей учасників АТО планують скористатися обласною програмою допомоги у придбанні житла

Близько 40 сімей учасників АТО планують скористатися обласною програмою допомоги у придбанні житла

Родини вже ознайомлюються з конкретними пропозиціями забудовників по житлових будинках на Салтівці, Олексіївці, в Рогані та інших районах Харкова.

По це розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович.

«У вересні на сесії Харківської обласної ради було затверджено порядок використання коштів обласного бюджету з метою надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області. Затвердження порядку дало нам можливість розпочати реалізацію програми, - пояснив Михайло Рабинович. - Наразі Департамент містобудування та архітектури разом з молодіжним фондом, спілкою ветеранів АТО та військовослужбовцями проводять організаційну роботу з розрахунку фінансових потреб та ухвалення остаточного списку учасників програми».

В рамках виконання програми допомога надаватиметься для індивідуального житлового будівництва в котеджних містечках, які планують побудувати учасники АТО, які отримали земельні ділянки в області

«На вже оформлених земельних ділянках розпочато проектно-вишукувальні роботи. Пілотним проектом в цьому напрямку має стати селище Вільхівка, де виділено 158 земельних ділянок. Там ведеться розробка генерального та детального плану території під індивідуальне житлове будівництво, - розповів Михайло Рабинович. - Військовослужбовцями утворено кооператив та розробляються проекти забудови земельних ділянок за проектами індивідуальних житлових будинків площею 60, 80 та 120 кв. м. На найближчій архітектурно-містобудівній раді будуть розглянуті нові ділянки, які можна залучити для реалізації в програмі».

За інформацією директора Департаменту містобудування та архітектури, на реалізацію програми допомоги учасникам АТО у забезпеченні житлом у 2016 році в обласному бюджеті передбачено  6,5 млн грн. У 2017-2018 рр.обсяг фінансування збільшиться до 13 млн грн.