Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко перевірив готовність до зими 7 районів області та міста Первомайський

Євгеній Шахненко перевірив готовність до зими 7 районів області та міста Первомайський

29 вересня в Красноградському районі пройшло кущове виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до зими.

У ході засідання, яке відбулось під керівництвом заступника голови ХОДА, обговорили готовність до опалювального сезону житлового фонду та об’єктів ЖКГ Валківського, Зачепилівського, Кегичівського, Красноградського, Нововодолазького, Первомайського та Сахновщинського районів, а також міста Первомайський.

«Житловий фонд в районах, які сьогодні розглядаються, та в місті Первомайський підготовлено в повному обсязі зі 100%-ним оформленням паспортів готовності на будинки, - відзначив у своїй доповіді перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Едуард Яровий. - У цілому технічна підготовка об’єктів теплопостачання також завершена. Згідно з інформацією інспекції Держенергонагляду в Харківській області, всі теплопостачальні підприємства, що працюють на території районів та міста Первомайський, отримали акти готовності до роботи в осінньо-зимовий період».

У той же час Едуард Яровий відзначив, що в районах на даний час незадовільно ведеться робота щодо забезпечення автономними дизель-генераторами котельних. У Кегичівському районі ще не завершено підготовку частини водопровідних мереж.

«90 метрів водопровідних мереж ще треба замінити. Труби вже закуплено, роботи будуть виконані до початку опалювального періоду», - відзначив перший заступник директора департаменту.

Рівень підготовки дорожньої техніки та заготівлі протиожеледних матеріалів у районах та місті Первомайський наразі становить 92 %.

«Заготовлено 36,4 тис. тонн піску та солі, підготовлено 335 одиниць комунальної техніки та 273 одиниці техніки за договорами, - навів дані Едуард Яровий. - Треба відмітити, що в районах проведена певна робота по спрямуванню коштів місцевих бюджетів на здійснення ремонту доріг загального користування: на сьогодні з місцевих бюджетів відкрито фінансування на загальну суму майже 40 млн грн».

Також під час кущового засідання розглянули питання стану розрахунків населення та бюджетних установ за надані послуги теплопостачання та приведення діючих тарифів на житлово-комунальні послуги до рівня економічно обґрунтованих. Увагу керівництва районів привернули до питань енергоефективності та реалізації в області програм надання «теплих» кредитів для ОСББ та ЖБК.

Підсумовуючи засідання, Євгеній Шахненко поставив завдання учасникам заходу: врахувати зауваження та виконати весь необхідний комплекс заходів з підготовки до опалювального сезону у встановлені строки.