Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми повинні створювати нову високотехнологічну продукцію і шукати нові ринки збуту. Марк Беккер

Ми повинні створювати нову високотехнологічну продукцію і шукати нові ринки збуту. Марк Беккер

Заступник голови ХОДА взяв участь у панельній дискусії «Стратегічні пріоритети розвитку української економіки», яка відбулася в рамках міжнародного форуму.

В обговоренні взяли участь представники бізнесу, державної влади, науки та освіти, громадських організацій.

Марк Беккер зазначив, що прийнятий Україною курс на інтеграцію в європейський ринок на перше місце виводить питання трансформації нашої промисловості в конкурентоспроможний промисловий комплекс, здатний розв'язувати основні завдання соціально-економічного розвитку та утвердження України як високотехнологічної держави.

«Ми повинні створювати нову високотехнологічну продукцію, шукати нові ринки збуту, модернізувати свої виробництва. Тільки таким чином ми можемо влитися в європейський ринок і створити умови для припливу інвестицій в Україну», - сказав Марк Беккер.

В ході дискусії учасники форуму обговорили шляхи підвищення експортного потенціалу, стимулювання залучення інвестицій. Істотна частина обговорення була присвячена перспективам приватизації державних підприємств. Під час дискусії також було піднято питання щодо того, що наука і освіта – основа для розвитку промисловості.

«За науковим потенціалом область посідає перше місце серед регіонів України. Ми маємо всі можливості для створення в регіоні науково-промислово-фінансових груп, розвитку мережі техно - і агротехнопарков, венчурних фірм, технологічних інкубаторів, інвестиційних структур, які разом з виробничими підприємствами, науковими організаціями та вишами здатні ефективно діяти в умовах жорсткої конкуренції на внутрішньому та зовнішньому ринках», - зазначив Марк Беккер.