Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА створили єдиний ресурс для розміщення інформації про всі грантові проекти та програми міжнародної допомоги

У ХОДА створили єдиний ресурс для розміщення інформації про всі грантові проекти та програми міжнародної допомоги

Нюанси реалізації проекту комунікативної платформи «GrantsLife» обговорили в ході зустрічі керівника області Юлії Світличної з делегацією міжнародних організацій, фондів, гуманітарних місій і програм, що працюють на території Харківської області.

За інформацією в.о. голови ХОДА, комунікативна платформа «GrantsLife» містить механізми обміну актуальною інформацією між представниками міжнародних організацій, центральних і місцевих органів влади і потенційних реципієнтів про стан впровадження проектів і програм на території України, а також нові напрямки діяльності та грантові пропозиції.

«Наша пропозиція - координація зусиль для загальної інформованості. У нас є запит з боку громадських організацій про створення єдиного майданчика, який би містив інформацію про всі грантові пропозиції і міжнародні проекти, доступні для організацій Харківської області. Така платформа надасть всім можливості для самореалізації і подальшого розвитку, - пояснила Юлія Світлична. - Я думаю, в реалізації цього проекту зацікавлені всі сторони - як донори і фонди, так і представники органів влади та громадянського суспільства. Ми налаштовані на конструктивну роботу».

Директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Вікторія Белявцева пояснила, що на новому інформаційному ресурсі у кожного міжнародного партнера буде свій особистий кабінет, в якому організація буде розміщувати інформацію як про актуальні проектні пропозиції, так і про хід реалізації вже діючих проектів на території Харківської області. Громадські організації та активісти зможуть на одному сайті знайти всю цікаву для них інформацію з різних напрямків.

«На жаль, час показує, що іноді наші зусилля і зусилля міжнародних партнерів і місій трохи роз'єднані. Ми спілкуємося напряму з кожним проектним менеджером і керівником місій і бачимо, що дуже часто одні й ті ж учасники виграють схожі гранти в різних організаціях-донорах, а деякі потенційні учасники не мають ніякої інформації про те, що відбувається і де можна отримати певну допомогу. Ми провели консультації з нашими партнерами і розробили механізм, який дозволить акумулювати всі знання в сфері координації міжнародної технічної допомоги на одному ресурсі», - розповіла Вікторія Белявцева.

Платформа розроблена Департаментом по підвищенню конкурентоспроможності регіону ХОДА за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» для підвищення ефективності реалізації проектів і програм та координації міжнародної допомоги. Зараз платформа працює в тестовому режимі, офіційна презентація відбудеться в рамках VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який пройде в Харкові 23 вересня.

«Це надасть можливість і органам державної влади, і громадським організаціям, і простим жителям області побачити, що процес грантової допомоги в Харківській області - прозорий. Кожен бажаючий зможе запропонувати свій проект або приєднатися до вже існуючих програм», - розповіла керівник Східноукраїнського регіонального представництва МФ «Відродження» Олена Розсказова.

У зустрічі з керівником ХОДА, присвяченої обговоренню питання координації роботи міжнародних організацій, фондів, гуманітарних місій і програм, які працюють на території Харківської області, взяли участь представники таких міжнародних організацій:

- Фонду народонаселення ООН в Харківській області;

- ЮНІСЕФ в Україні;

- Проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, фаза - III» в Харківській області;

- Проекту USAID «Українська ініціатива щодо підвищення впевненості»;

- Української академії лідерства в Харкові;

- Проекту «Підтримка українських громад зі збільшенням кількості ВПО» в Харківській області Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ»;

- Проектного офісу ПРООН в Україні;

- Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні;

- Регіонального представництва Консультативної місії ЄС (КМЄС) в м.Харків;

- Харківського регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій.

Також у заході взяли участь Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в м. Харків Тетяна Гавриш і Почесний консул Французької республіки в м. Харків Сергій Політучий.

Юлія Світлична подякувала учасникам зустрічі за плідну роботу, спрямовану на розвиток Харківської області, зазначивши, що внесок міжнародних організацій у вигляді реалізації різних проектів на території нашого регіону складно переоцінити. Також керівник області акцентувала увагу на тому, що облдержадміністрація зацікавлена ​​в активізації роботи по всіх напрямах.

«З вашою допомогою істотно збільшилася кількість міжнародних програм, які реалізуються в Харківській області. Ці програми надають можливість допомагати тимчасово переміщеним особам, сприяти розвитку соціальної інфраструктури, об'єктів охорони здоров'я, освіти і реалізовувати проекти за багатьма іншими напрямами, зокрема, в сфері боротьби з корупцією», - зазначила, звертаючись до представників міжнародних організацій, Юлія Світлична.

Більше фото