Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові вшанували пам'ять загиблих під час визволення області від німецько-фашистських загарбників

У Харкові вшанували пам'ять загиблих під час визволення області від німецько-фашистських загарбників

У заході з нагоди Дня Харківської області, який відбувся 19 вересня на Меморіалі Слави в лісопарку, взяв участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

У покладанні квітів на меморіалі також взяли участь представники міської та обласної рад, силових структур, ветеранських та інших громадських організацій, духовенство.

Говорячи про необхідність шанувати пам'ять героїв, які віддали життя за свою країну за часів Другої світової війни, Михайло Черняк провів паралель з нинішньою ситуацією в Україні.

«Ми завжди будимо пам'ятати подвиги наших дідів, які звільняли Харківщину і всю країну від загарбників, оскільки у тих, хто не пам'ятає свою історію, не має майбутнього, - підкреслив заступник керівника ХОДА. - Сьогодні в України - нові герої, які так само, як їхні діди, віддають життя, захищаючи рубежі Батьківщини, завдяки яким Харківська область сьогодні - абсолютно мирний регіон. Ми також цінуємо їх подвиги, які доводять, що український дух - незламний».

В ході заходу його учасники також поклали квіти до пам'ятного знаку партизанам з нагоди Дня партизанської слави, який відзначають в Україні 22 вересня.