Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Кожедубівці» успішно завершили першу льотну практику

«Кожедубівці» успішно завершили першу льотну практику

По 46 годин польотів на легкомоторному літаку типу ХАЗ-30 записав на свій рахунок кожен з тридцяти курсантів ІІІ курсу льотного факультету ХНУПС імені Івана Кожедуба.

Протягом майже чотирьох місяців курсанти переймали досвід у інструкторів Харківського аероклубу імені Валентини Гризодубової ТСОУ, повідомляє начальник РМЦ МО України у м. Харкові Дмитро Горбунов. За цей час «кожедубівці» навчилися літати по колу, у зону на простий пілотаж, за маршрутом, виконали вправу на групову злітаність у складі пари літаків та відпрацювали інші завдання. При цьому третину від загального нальотного часу старші наставники відвели самостійним польотам.

«Сьогодні вже можна впевнено стверджувати, що хлопці відбулися, як авіатори, та зробили важливий крок на шляху до опанування професії військового льотчика, - привітав курсантів із завершенням практичного вишколу заступник начальника управління з бойової підготовки командування Повітряних Сил Збройних сил України полковник Сергій Боціян. - Пам’ятаю, як я вперше здійснив самостійний політ на легкомоторці. Не можна забути й відчуттів від реактивних швидкостей, до яких курсанти також поступово підійдуть. Бажаю витримки та наполегливості усім у навчанні».

Кращих льотчиків-інструкторів аероклубу та курсантів нагородили грамотами.