Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про несанкціоновані сміттєзвалища можна повідомити в он-лайн режимі

Про несанкціоновані сміттєзвалища можна повідомити в он-лайн режимі

У Міністерстві екології та природних ресурсів презентували електронний сервіс «Ecomapa.gov.ua» з інтерактивною мапою сміттєзвалищ та мобільним додатком із функцією он-лайн сповіщення про виявленні звалища.

Як пояснив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук, електронний сервіс «Ecomapa.gov.ua» створено для того, щоб провести оперативну інвентаризацію всіх сміттєзвалищ в країні - як легальних, так і стихійних. Зібрана інформація буде нанесена на інтерактивну мапу сміттєзвалищ з геолокаційною прив’язкою. Сервіс буде постійно оновлюватися. Окрім місця сміттєзвалища, будуть додаватися дані про його морфологію та стан ліквідації.

«Кожен громадянин має можливість зайти на сторінку сервісу, зареєструватися і залишити повідомлення про звалище. Ця інформація оброблятиметься і надсилатиметься у вигляді звернень громадян до відповідних органів, - розповів Андрій Тимчук. - Також електронний сервіс включає мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Міністерства. Отримана інформація буде оперативно опрацьована та нанесена на карту».

У разі виявлення стихійних сміттєзвалищ отримана інформація надсилатиметься до органів місцевої влади, які матимуть їх ліквідувати.

Кожен громадянин зможе побачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками сервісу.