Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ОСББ Харківщини почали отримувати з обласного бюджету 20-відсоткову компенсацію «теплих» кредитів

ОСББ Харківщини почали отримувати з обласного бюджету 20-відсоткову компенсацію «теплих» кредитів

Першу компенсацію в обсязі 49 тис. грн здійснено за кредитом, який «Ощадбанк» видав ОСББ «Московський».

Як розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Cергій Магдисюк, загальна сума кредиту ОСББ «Московський» (м. Харків), становила 243 тис. грн.

«За ці кошти в будинку було встановлено 5 лічильників теплової енергії, 2 теплообмінники для підготовки гарячої води та 80 енергоефективних світлодіодних ламп для освітлення місць загального користування. Це обладнання дозволить мешканцям будинку сплачувати лише за фактично спожиту теплову енергію, отримувати гарячу воду, температура якої відповідає встановленим нормативам, та значно заощадити на оплаті електричної енергії, яка йде на освітлення місць загального користування», - пояснив Сергій Магдисюк.

Нагадаємо, Програму стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки було затверджено в 2015 році, у квітні поточного року сесією обласної ради було визначено порядок використання коштів на реалізацію програми.

«Відшкодування здійснюється в розмірі 20% від суми кредиту, що залучений ОСББ або ЖБК на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Цього року на реалізацію програми в обласному бюджеті передбачено 1,1 млн грн», - уточнив Сергій Магдисюк.