Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Дня захисника України близько 5000 учасників АТО області отримають матеріальну допомогу

До Дня захисника України близько 5000 учасників АТО області отримають матеріальну допомогу

Прийнято зміни до двох обласних соціальних програм щодо підтримки воїнів АТО.

Відповідне рішення депутати ухвалили в ході пленарного засідання VII сесії обласної ради 8 вересня. Так, були затверджені зміни до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської  області на  2016 – 2020 роки та комплексної Програми соціальної підтримки учасників АТО на 2015 – 2016 роки.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, на реалізацію заходів програм збільшуються асигнування на суму 3 млн 400 тис. грн.

«На надання адресної грошової допомоги громадянам, які опинилися у скрутній життєвій ситуації, виділено 2 млн 600 тис. грн. На надання матеріальної допомоги учасникам АТО та членам сімей загиблих учасників АТО до Дня захисника України додатково за рахунок коштів обласного бюджету виділяються  800 тис. грн, ще 700 тис. грн – за рахунок перерозподілу коштів по Програмі соціальної підтримки учасників АТО. Наприклад, ми не повністю використаємо кошти, що закладені на відпочинок воїнів, і частково спрямуємо їх на проведення новорічних та різдвяних свят для дітей учасників АТО та надання матеріальної допомоги», - зауважив Юрій Шпарага.

За його інформацією, до Дня захисника України близько 5 тисяч учасників АТО Харківської області отримають матеріальну допомогу в розмірі 1 тис. грн. Члени сімей загиблих – по 5 тис. Біля 2 тис. дітей, батьки яких є учасниками АТО, отримають новорічні подарунки. 

Фото VIІ сесії облради VII скликання