Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде створено «Обласний центр онкології»

На Харківщині буде створено «Обласний центр онкології»

Відповідне рішення депутати ухвалили 8 вересня у ході VIІ сесії облради VII скликання.

Комунальне некомерційне підприємство «Обласний центр онкології» створять на базі комунального закладу охорони здоров’я «Харківський обласний клінічний онкологічний центр», який буде ліквідовано.

Як зазначають у Департаменті охорони здоров’я ХОДА, таке рішення сприятиме покращенню якості послуг з надання своєчасної та якісної медичної допомоги жителям Харківської області, що страждають на онкологічні захворювання.

«Відповідне рішення приймається з метою модернізації системи управління комунального закладу охорони здоров’я «Харківський обласний клінічний онкологічний центр». На погляд фахівців, це сприятиме розширенню його автономії у фінансовій та управлінській діяльності, оптимізації видатків на утримання закладу, розширенню можливостей для залучення додаткових позабюджетних асигнувань, а також коштів із інших джерел, що не заборонені законодавством, у тому числі гуманітарної допомоги, із подальшим спрямуванням зазначених фінансових ресурсів на забезпечення статутної діяльності та реалізації основної мети – надання медичної допомоги громадянам, що її потребують», - зазначається у пояснювальній записці до проекту рішення сесії.

Фото VIІ сесії облради VII скликання