Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ніч із 7 на 8 вересня стартує Паралімпіада-2016

У ніч із 7 на 8 вересня стартує Паралімпіада-2016

У змаганнях приймуть участь 17 спортсменів із Харківської області.

Протягом 11 змагальних днів у Ріо-де-Жанейро будуть розіграні 526 комплектів нагород в 22 видах спорту. Українці посперечаються за нагороди в 15 видах та будуть представлені найчисленнішою командою за усі виступи на Паралімпіадах – 172 спортсмена.

У складі збірної України виступатимуть 17 харківських паралімпійців: Інна Осетинська, Максим Петренчук та Олександра Підлісна (усі - волейбол сидячи), Олена Рудь та Юлія Максименко (голбол), Лейля Аджаметова (легка атлетика), Яна Бережна, Марина Піддубна, Олена Федота, Максим Веракса, Олександр Головко, Максим Крипак та Роман Бондаренко (усі - плавання), Євгенія Бреус (фехтування на візках), Антоніна Ходзинська, Марина Литовченко та Олександр Єзик (настільний теніс).

Харків’янин Максим Веракса є найдосвідченішим спортсменом у нинішній збірній України. На його рахунку 7 золотих та 2 бронзові медалі Паралімпійських ігор. Також він є володарем світових та паралімпійських рекордів.

У ніч на 8 вересня, починаючи з 0:00 (за київським часом), відбудеться церемонія відкриття Паралімпіади-2016. Пряму трансляцію з Ріо-де-Жанейро забезпечить телеканал Перший Національний. Самі змагання розпочнуться 8 вересня. У першій день будуть розіграні медалі в легкій атлетиці, велоспорті, дзюдо, пауерліфтинзі, стрільбі та плаванні.

Завершаться XV літні Паралімпійські ігри 18 вересня.