Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школярі Харківщини стали переможцями конкурсу «Мрії про Україну: дитячий погляд»

Школярі Харківщини стали переможцями конкурсу «Мрії про Україну: дитячий погляд»

У всеукраїнському конкурсі творчих робіт взяли участь понад 300 дітлахів з різних районів нашої області.

Організатором проекту виступила Національна бібліотека для дітей, на Харківщині конкурс проходив за підтримки Харківської обласної бібліотеки для дітей.

На загальнонаціональному етапі конкурсу мрій про Батьківщину визнання отримали дві представниці Харківщини. У номінації «Прозовий твір» ІІ місце здобула школярка з Краснокутського району Наталія Незамай. ІІІ місце у номінації «Малюнок» завоювала Дар'я Десятниченко з Балаклії, яка намалювала двох радісних дітлахів під веселкою.

«Мрії молодшого покоління пов'язані, в першу чергу, з миром на рідній землі, оновленням міст і сіл, щастям власної родини, а ще, як написала Наталія Незамай, «щоб на заводах і фабриках виготовляли все-все, а люди щоб з пошаною говорили: «Ой, це ж наше, українське, треба купити!.. І були не тільки багаті, а й добрі, чуйні, привітні, підтримували тих, хто опинився в скруті». Усі дитячі роботи – вірші, прозові роздуми та малюнки, – пронизані щирістю справжніх почуттів», - розповіли організатори конкурсу.

Загалом у всеукраїнському конкурсі, присвяченому ювілею Незалежності, взяли участь понад 3 тисячі українських школярів.

Всі роботи фіналістів конкурсу «Мрії про Україну: дитячий погляд» можна побачити на сайті Національної бібліотеки України для дітей.