Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгенія Шахненка просили допомогти у вирішенні проблеми з початком роботи ОСББ

Євгенія Шахненка просили допомогти у вирішенні проблеми з початком роботи ОСББ

2 вересня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі області зверталися до Євгенія Шахненка за допомогою у вирішенні житлово-комунальних та соціально-побутових проблем. Так, жителі міста Балаклія повідомили про те, що їх одноповерхові будинки страждають від сусідства з дорогою, якою курсують великовантажні автомобілі.

«Це ділянка дороги регіонального значення Р-78, що проходить по вулиці Перемоги в місті Балаклія, - пояснили проблему заявники. - Ось фотографії наших будинків із тріщинами в стінах, а один і зовсім розвалився від того, що тут рухаються вантажівки: бензовози, цементовози, фури».

Євгеній Шахненко доручив директору Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку створити спеціальну комісію із залученням представників районної влади, дорожньої служби, незалежних експертів та місцевих жителів. Жителі вулиці Перемоги також розповіли, що, на їхню думку, проблему можна вирішити тільки, відновивши старий проект об'їзної дороги.

«Спочатку необхідно встановити відповідні обмежувальні дорожні знаки на цій ділянці, потім будемо діяти згідно з висновками комісії», - зазначив Євгеній Шахненко.

Також на прийом до заступника керівника області звернулися представники ОСББ з колишнього селища Кулиничі. Жінки розповіли, що тепер населений пункт знаходиться в межах міста Харкова - в Немишлянському районі, але реальний процес передачі ще не відбувся.

«Остаточної передачі не відбулося, й будинки знаходяться на балансі Харківського району. Оскільки ми створили ОСББ, нам необхідно, щоб селищна рада передала нам документи. Через це ми не можемо працювати, провести ремонт і підготуватися до опалювального сезону. Просимо вас вирішити це питання», - звернулися до Євгенія Шахненка заявниці.

Заступник голови ХОДА пообіцяв представникам ОСББ розібратися в питанні та в стислі терміни вирішити проблему. За інформацією Сергія Магдисюка, Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА займається питанням на рівні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Громадяни, які прийшли на прийом до заступника голови ХОДА, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних департаментів облдержадміністрації. Питання, які потребують детального вивчення, Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.