Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала студентів НТУ «ХПІ» з початком навчального року

Юлія Світлична привітала студентів НТУ «ХПІ» з початком навчального року

Керівник області взяла участь у посвяті в студенти першокурсників Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

«Це ваше досягнення - вчитися в одному з найкращих вузів України. Цей університет славиться своїми іменами та традиціями, новими віяннями й досягненнями, участю в європейських програмах і розвитком міжнародних відносин. Тільки від вас самих залежить, наскільки ви скористаєтесь усіма можливостями, які є в цьому навчальному закладі. Саме від вас залежить, яким буде вектор розвитку нашої держави», - звернулася до першокурсників Юлія Світлична.

Вона також зазначила, що Харків по праву вважається вузівським і культурним центром України, а НТУ «ХПІ» входить до п'ятірки кращих вузів країни. Цього року НТУ «ХПІ» прийняв 2,5 тисячі першокурсників. З новим навчальним роком молодих людей також привітав ректор вузу Євген Сокол.

«Ви в умовах складної боротьби завоювали право навчатися в нашому вузі. Вам належить продовжувати славні традиції «Політеху», які склалися за його більш ніж 130-річну історію. У цьому університеті навчалися або працювали такі видатні вчені як Ляпунов, Ландау, Рвачов, Підгорний, Бережний і багато інших, - сказав Євген Сокол у вітальній промові. - Ви можете пишатися тим, що вступили до цього вузу. Цей вищий навчальний заклад відповідає всім сучасним світовим стандартам».

У рамках традиційного свята «Посвята в студенти» ректор запалив символічну «чашу знань», також відбулася урочиста хода першокурсників головною алеєю НТУ «ХПІ». З головної сцени свята гостей та студентів привітали творчі колективи вузу, також пройшла церемонія передачі Ключа знань першокурсникам.