Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найсильніші бадмінтоністи України змагалися в Харкові за «Кубок Незалежності»

Найсильніші бадмінтоністи України змагалися в Харкові за «Кубок Незалежності»

З 21 по 24 серпня в харківській ШВСМ відбувся Всеукраїнський турнір з бадмінтону.

Традиційний харківський турнір зібрав понад 100 учасників різного віку - від юнаків до ветеранів спорту. Позмагатися за трофеї змагань та відсвяткувати 25-річчя Незалежності України до Харкова приїхали спортсмени з шести областей країни, а також гості з Ізраїлю. Участь в турнірі взяли практично всі найсильніші українські бадмінтоністи, члени національної збірної, в тому числі - учасник Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро Артем Почтарьов.

В рідних стінах Артем підтвердив свій високий рейтинг, ставши переможцем турніру в двох категоріях. У фіналі чоловічого одиночній категорії він  впевнено в двох сетах 21:13, 21:14 переміг свого земляка Валерія Атращенкова. Третє місце в цій категорії дісталося Кирилу Леонову з Дніпра, який в «бронзовому» фіналі 21:12, 21:9 обіграв харків'янина Євгена Почтарьова.

В фіналі чоловічої пари Артем Почтарьов та Геннадій Натаров перемогли своїх старших братів Євгена Почтарьова і Георгія Натарова з рахунком 21:16, 21:18. Бронзові медалі дісталися спортсменам з Дніпра - Сергію Дону і Миколі Мартиненку.

Ще одну медаль, правда, вже срібну, Артем Почтарьов завоював в змішаній парній категорії. В дуеті з харків'янкою Оленою Прус в фіналі він поступився інший харківській парі - Валерію Атращенкову та Єлизаветі Жаркій, які святкували перемогу з рахунком 17:21, 21:15, 21:15.

Бронзові медалі в міксті дісталися дніпровським бадмінтоністам Миколі Мартиненку і Наталі Войцех, які в поєдинку за третє місце обіграли 21:11, 21:9 харків'ян Геннадія Натарова і Валерію Рудакову.

Єлизавета Жарка стала переможницею і в жіночій парній категорії. Разом з Наталєю Войцех з Дніпра в фіналі вона перемогла харків'янку Ольгу Михайленко та Марію Рудь з Дніпра з рахунком 23:21, 21:12. «Бронзу» в цій категорії завоювали харківські бадмінтоністки Наталя Головкіна та Олена Прус, які у вирішальному матчі з рахунком 14:21, 21:12 та 21:14 здолали харків'янок Дарину Самарчанц і Владиславу Лісну.