Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нове українське військо - обороноздатне, потужне і бойовим духом, і військовою технікою. Президент

Нове українське військо - обороноздатне, потужне і бойовим духом, і військовою технікою. Президент

23 серпня Петро Порошенко на військовому аеродромі в Чугуєві передав сертифікати більш ніж на 140 одиниць зброї та військової техніки Збройним силам України.

Звертаючись до військових, Президент привітав їх з Днем Прапора та 25-ю річницею Незалежності України.

«Саме ви зробили можливим святкування 25-ї річниці Незалежності України, - наголосив Глава держави. - За два роки, які стали найскладнішими для історії незалежної України, ми здобули цінний досвід, на який буде спиратися наша оборона протягом наступних десятиліть. Нова якість Збройних сил України стала можливою завдяки загальнонаціональній солідарності українців, мужності солдат та офіцерів, волонтерів, інженерів, завдяки кожному українцю, який віддавав останні гроші на підтримку волонтерського руху, який на перших етапах взяв на себе частину функцій держави».

Президент України підкреслив, що якщо в 2014 році держава максимально відновлювала стару військову техніку, то в 2015-му Збройні сили почали отримувати й нові бойові машини. «А вже в 2016-му році ми починаємо виробництво сучасного обладнання», - сказав Петро Порошенко.

Він відзначив, що цього року частини ЗСУ отримали вже близько 1000 одиниць техніки. Ще близько 700 одиниць Україні надали міжнародні партнери. Серед них - безпілотники, тепловізори та надійні засоби зв’язку.

«Нове українське військо - обороноздатне, потужне і бойовим духом, і військовою технікою, - заявив Глава держави. – Вірю в те, що більше 140 одиниць техніки, яку ми сьогодні передаємо Збройним силам, наблизять День Перемоги. Зусилля дипломатів будуть неефективні, якщо в нас не буде потужного війська».

Серед техніки, яка 23 серпня відправилася до військових частин, що несуть службу в зоні АТО, - військові літаки типу Су-27, МіГ-29, вертольоти Мі-8МСБ, танки Т-80, Т-64БВ, бронетранспортери БТР-80, БТР-3ДА, бойові машини піхоти БМП-2, артилерійські та реактивні системи різних типів, зенітні самохідні установки ЗСУ 23-4 «Шилка», новітні радіолокаційні станції, спеціальні колісні автомобілі, а також інша військова техніка. Уся техніка була виготовлена або пройшла модернізацію на підприємствах українського оборонпрому.

Також у ході урочистостей у Чугуєві Президент вручив 26-и військовослужбовцям та цивільним працівникам ЗСУ ключі від нових квартир у Харкові (в двох будинках на вул. Великій Панасівській, 76в і 76г). Востаннє харківські військові отримували житло п’ять років тому.

Більше фото