Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрито нову органну залу

У Харкові відкрито нову органну залу

В урочистому відкритті органної зали Харківської обласної філармонії взяв участь Президент України Петро Порошенко.

У відкритті органної зали також взяли участь глава Адміністрації Президента Борис Ложкін, голова ХОДА Ігор Райнін.

Привітавши учасників заходу з відкриттям, Глава держави подякував всім, хто причетний до реалізації проекту з реконструкції Харківської обласної  філармонії.

«Відкриття цього храму мистецтва стало можливим завдяки зусиллям великої кількості людей - тих, в кого виникла ідея будівництва, тих, хто вірив, що це можливо, і втілював цю ідею. Адже два роки тому на будівництво не було грошей, і всі казали, що в умовах війни ні держава, ні обласна влада не будуть фінансувати проект. І вже сьогодні маємо унікальну залу, яку експерти визнали одною з найкращих в Європі. Дозвольте подякувати голові Харківської обласної адміністрації Ігорю Райніну, якому вдалося завершити будівництво. Приємно, що влада дотрималася свого слова», - сказав Петро Порошенко.

Він зазначив, що протягом останніх двох років в Харкові було завершено знакові об’єкти, будівництво яких тривало десятиліттями - це і нова станція метро, і органна зала філармонії.

«Протягом останніх двох років Харківщина показує небувалі темпи розвитку, - підкреслив Президент. - Впевнений, що надалі на нашу державу чекає тільки відновлення та економічне зростання».

Головний диригент ХОФ Юрій Янко, в свою чергу, подякував Президентові та обласному керівництву за підтримку і втілення проекту в життя.

«Я чекав на це 15 років, а Харків чекав на цю залу протягом століть, адже це - перша зала в місті, побудована спеціально для музики», - підкреслив Юрій Янко.

В ході відкриття артисти Харківської обласної філармонії дали невеликий концерт, щоб продемонструвати акустичні можливості нової органної зали.

Нагадаємо, сам орган харків’яни зможуть почути за два місяці після того, як німецькі фахівці завершать роботи з інтонування музичного інструменту.

Більше фото