Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Мешканці області, які прийшли на прийом 17 серпня, зверталися до заступника голови ХОДА здебільшого із земельних питань та питань, пов’язаних з роботою промислових підприємств регіону.

Зокрема, до Марка Беккера звернулася родина з Дергачівського району, яка попросила допомогти вирішити питання з правом власності на земельну ділянку. Декілька років тому родина придбала ділянку та збудувала на ній будинок, в якому зараз мешкає. Але координати ділянки повністю співпадають з координатами іншої, виданої власникові пізніше. З 2012 року тривають суди щодо права власності на ділянку заявників. За їхніми словами, всі відповідальні служби та проведені експертизи визнають їхнє право на землю, в той же час суди виносять різні рішення з цього питання.

Марк Беккер пообіцяв розібратися в питанні та надати можливу допомогу в межах законодавства - адже впливати на рішення суду обласна адміністрація не має права.

В ході прийому до заступника голови ХОДА звернувся науковець, який представляє ветеринарну медицину. Він попросив розглянути подання Української асоціації лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин щодо представлення його до звання «Заслужений працівник ветеринарної медицини України».

Марк Беккер зазначив, що подання вже розглянуто відповідною комісією ХОДА та направлене до Адміністрації Президента - саме там мають ухвалити рішення про присвоєння звання.

Також на прийом прийшли співробітники Харківського авіаційного заводу, які піднімали питання невиплати заробітної плати на підприємстві.

Марк Беккер пояснив, що сьогодні завод підпорядкований ДП «Укроборонпром», яке має вирішувати питання завантаження підприємства замовленнями та виплати заробітної плати.

«Але наразі питання щодо подальшої долі заводу залишається відкритим. Обласна адміністрація зі свого боку робить все можливе, щоб допомогти співробітникам заводу. Голова ХОДА Ігор Райнін постійно ставить питання погашення заборгованості із заробітної плати на рівні Кабінету міністрів», - зазначив Марк Беккер.

Всі, хто прийшов на прийом громадян до заступника голови ХОДА, за необхідності, отримали консультації керівників профільних підрозділів обласної адміністрації.