Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківшині 120 новобранців відправились служити до армії за контрактом

На Харківшині 120 новобранців відправились служити до армії за контрактом

40 з них окремою групою направили до трьох навчальних центрів для спеціальної підготовки, решта у супроводі офіцерів райвійськкоматів вирушили до стройових військових частин.

За словами начальника Регіонального медіа-центру МО України Дмитра Горбунова, кожен третій з призовників має досвід військової служби, а кожен п’ятий отримав статус учасника бойових дій на Донбасі.

Так, одну з команд призовників, які опановуватимуть військові спеціальності у навчальних установах оборонного відомства, урочисто проводили на збірному пункті Харківського обласного військового комісаріату.

 «У цьому строю добровольців стоять ті, хто не красивим словом, а реальною справою вже довели, що вони є патріотами України. Приємно побачити серед призовників й 10 жінок, а також чимало молодих хлопців без строкової служби за плечима. Останнє означає, що складна ситуація в державі не вплинула на їхній вибір стати захисником Вітчизни», - зауважив т.в.о. заступника військового комісара ХОВК підполковник Олександр Томашевський.

За словами офіцерів обласного військового комісаріату, наступну команду призовників-контрактників приблизно зі 120 осіб проводжатимуть наприкінці літа.