Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму є безглуздими та цинічними. Президент

Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму є безглуздими та цинічними. Президент

Петро Порошенко прокоментував заяви Росії щодо подій в Криму.

Коментар розміщено на офіційному сайті Президента України:

«Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі.

Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України.

Україна рішуче засуджує тероризм у всіх його проявах і формах та, відповідно, відкидає практику використання будь-яких терористичних заходів для деокупації Криму.

Саме Росія вже давно щедро фінансує та активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики – і в окупованих районах Донбасу, і в анексованому Криму, в стилі 30-х років минулого століття. 

Росії не вдасться своїми провокативними заявами дискредитувати Україну в очах міжнародного співтовариства та домогтися скасування заслужених санкцій, запроваджених з боку наших партнерів.

Закликаю російське керівництво зосередитися на сумлінному дотриманні основоположних норм міжнародного права, передусім - щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності та прав людини.

Очікую також, що РФ забезпечить належну імплементацію безпекових аспектів Мінських домовленостей, в тому числі через використання механізмів Нормандського формату.

Україна віддана відновленню своєї територіальної цілісності та суверенітету, включаючи припинення окупації Криму, виключно політико-дипломатичними засобами».