Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За ініціативи харків'ян встановлять рекорд Гіннеса, склавши найбільший Державний прапор з квітів

За ініціативи харків'ян встановлять рекорд Гіннеса, склавши найбільший Державний прапор з квітів

Акція, що організована за підтримки Харківської обласної адміністрації, відбудеться в День Національного прапора, 23 серпня, у музеї народної архітектури та побуту в селищі Пирогове Київської області.

Про це розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час прес-конференції, що була присвячена святковим заходам, які проводитимуться в області з нагоди 25-ї річниці Незалежності та Дня Національного прапору України.

«Обласна адміністрація без вагань підтримала ініціаторів проекту «Прапор України - прапор миру!». Важливо, що саме наш регіон ініціює такі масштабні акції, які спрямовані на об’єднання держави, - зазначив заступник голови ХОДА. - Приємно, що до нашої акції долучилися понад 6 тисяч мешканців усіх регіонів країни, серед них - багато школярів. Завдяки такій активній позиції українців нам вдасться встановити світовий рекорд - скласти з квітів прапор площею близько 15 тис. кв. м. Такі позитивні патріотичні акції важливі у наш непростий час».

Як розповів керівник проекту Сергій Лисенко, в акції взяли участь більш ніж 100 районних центрів усіх регіонів України: в кожному з них виростили у горщиках частину квітів для прапору, який збиратимуть 23 серпня. Підтримали українців та надали насінневий матеріал для акції фірми - світові лідери селекції квітів з Нідерландів, Канади, США, Японії, Китаю та ін.

«Частинки загального прапору сформують в райцентрах 15 серпня. 18 серпня їх виставлятимуть в обласних центрах. У Харкові виставка відбудеться на площі Конституції: тут зберуть прапор площею близько 300 кв. м. 21 серпня квіти з регіонів відправлять до Києва, щоб зібрати прапор в музеї в Пироговому», - розповів Сергій Лисенко.

Центральну частину прапору в музеї харків’яни вже висадили - це понад 10 тисяч квітів. Навколо них викладатимуть квіти, які приїдуть з регіонів.

Організатори очікують, що загалом композиція складатиметься з близько 1 млн квітів: жовтих чорнобривців та синіх петуній.

Цей рекорд зафіксують у Книзі рекордів Гіннеса та в Книзі рекордів України.

Святкові дійства з нагоди Дня Національного прапору триватимуть в музеї з 23 по 25 серпня. Прапор знаходитиметься тут до 29 серпня, після чого його частинки подарують школам та дитячим садкам найближчих регіонів.

За словами Сергія Лисенка, учасників акції, які виростили найбільшу кількість квітів для прапору, у наступному році запросять відвідати Парк квітів у квітковій столиці світу - Нідерландах.