Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві нагородять лауреатів премії імені І.Ю. Рєпіна

У Чугуєві нагородять лауреатів премії імені І.Ю. Рєпіна

В урочистій церемонії нагородження переможців конкурсу на здобуття премії імені І.Ю. Рєпіна 2016 року візьме участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Захід відбудеться 5 серпня о 13:30 в художній галереї КЗ «Художньо-меморіальний музей І.Ю.Рєпіна» (м. Чугуїв, площа Соборна, 2).

В цьому році лауреатами премії імені І.Ю. Рєпіна стали: Віктор Ковтун - у номінації «Живопис» - за цикл творів «Моя Україна», Віктор Ігуменцев - у номінації «Графіка» - за цикл гравюр різцем «Спогади», а також Ольга Денисенко та Вікторія Кацай - у номінації «Мистецтвознавство» - за виставково-видавничий проект «Незабуті імена земляків».

Довідка. Присудження премії імені І.Ю. Рєпіна запроваджено Харківською обласною державною адміністрацією з метою підтримки розвитку культури і мистецтва в регіоні, а також для популяризації творчого надбання всесвітньо відомого художника, одного із засновників української національної школи живопису – Іллі Юхимовича Рєпіна.

Премія присуджується по трьох номінаціях почергово циклом у 2 роки: в перший рік циклу – у номінаціях «живопис», «графіка», «мистецтвознавство», у другий рік циклу – у номінаціях «скульптура», «монументальне мистецтво», «декоративно-прикладне мистецтво».